Solved

Using AMD Encoder closes slobs whenever I hit Go Live

  • 19 March 2019
  • 1 reply
  • 1034 views

I have an AMD gpu and I had been using the AMD encoder for a while, then one day it just stopped working and now it just closes the app when I hat go live.It still works fine with x264
icon

Best answer by ZaM 19 March 2019, 08:12

Hey there!

Unfortunately, this might be a driver related issue with AMD.

Could you try going live with AMD being set in OBS Studio and see if you are able to go live?

If OBS Studio crashes as well this would be a driver issue, you would need to reinstall your AMD driver which you can find by going here.

This may or may not resolve the issue. If it does not this would not be something we could fix and would be need to be fixed in a future driver update by AMD.

If you are able to go live in OBS Studio with AMD being the selected encoder, then we would need your cache information which we will reach out to you in a DM to obtain.
View original

This topic has been closed for comments

1 reply

Userlevel 3
Hey there!

Unfortunately, this might be a driver related issue with AMD.

Could you try going live with AMD being set in OBS Studio and see if you are able to go live?

If OBS Studio crashes as well this would be a driver issue, you would need to reinstall your AMD driver which you can find by going here.

This may or may not resolve the issue. If it does not this would not be something we could fix and would be need to be fixed in a future driver update by AMD.

If you are able to go live in OBS Studio with AMD being the selected encoder, then we would need your cache information which we will reach out to you in a DM to obtain.