Question

stream labs closes with no error

  • 15 February 2020
  • 5 replies
  • 478 views

stream labs closes with no error. Sometimes I can stream for 3 hrs other times I can for only 5 minuets. ive updated drivers, uninstalled slobs and reinstalled, running as an admin installing DX, and reinstalling Microsoft visuals c++ 64 and 32 bit and it still does the same thing. I have a ryzen 9 3900x and 1080ti with 16 gb of ddr4 ram please help.


5 replies

Userlevel 6

Hey there @sshmoe reading what you already tried seems like you went through this guide already but prefer to double check by asking you if you have tried all steps here https://howto.streamlabs.com/streamlabs-obs-19/crash-on-streamlabs-obs-something-went-wrong-what-happened-and-how-to-fix-this-84 

Could you monitor the amount of ram used when you have a game opened (in gameplay not just the menu) and Streamlabs OBS opened and streaming or record (with same settings as streaming), as well as all your other usual programs opened, the fact that it’s closing “randomly” without warning makes me think it could be due to a high usage of memory and in this case Windows likes to force close programs without warning if the amount of ram goes too high too quick, with 16GB of ram it could happen starting at 12GB of memory used.

An another thing I could think off is making sure that Streamlabs OBS.exe is excluded from your Antivirus.

@Must it doesn't use over 14 gb of ram but its weird it started happening randomly ive never had problems before I tried regular obs and it gives me a crashing error

 

Userlevel 7

Hey there @sshmoe 

 

Are you saying OBS Studio also gives you a crash with an error? 

Could you try creating a new clean scene collection in Streamlabs OBS, not just a scene, and let us know if the crashing persists? 

hey guys i need a bit of help, for some reason my streamlabs keeps closing with no error message when im editing a scene or just even when i have streamlabs running on the side (not recording or streaming). i've tired all the tips on the forms on how to fix it but nothing has worked so far. Any idea why this is happening? thank you!!  !!!!

 

Userlevel 1

Hi @Infamous_Chan !

Please reach out in discord server or in ticket there should be you can help! The forum is closed. https://discord.gg/stream or https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

 

Thanks.

Reply