Solved

SLOBS crashes on start up "Out of Memory"

  • 24 March 2020
  • 15 replies
  • 1094 views

So this is the run down of my situation currently, every time I start up SLOBS it crashes and give me the error message “Out of Memory”. Sometime it just opens up and closes without a error message. I also noticed that my chrome browser closed itself as well. I have tried everything on this guide https://howto.streamlabs.com/streamlabs-obs-19/crash-on-streamlabs-obs-something-went-wrong-what-happened-and-how-to-fix-this-84 and still can’t get it to work. 

icon

Best answer by SecSeaBeast 23 May 2020, 01:43

Hey all, 

For crash-related issues like this it may be due to not having the latest drivers, the latest version of Windows, or missing support software like your C++ redistributable. Please check out this guide for help: https://howto.streamlabs.com/streamlabs-obs-19/crash-on-streamlabs-obs-something-went-wrong-what-happened-and-how-to-fix-this-84

For further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!

View original

This topic has been closed for comments

15 replies

Is there any update on this?

Userlevel 5

Hey all, 

For crash-related issues like this it may be due to not having the latest drivers, the latest version of Windows, or missing support software like your C++ redistributable. Please check out this guide for help: https://howto.streamlabs.com/streamlabs-obs-19/crash-on-streamlabs-obs-something-went-wrong-what-happened-and-how-to-fix-this-84

For further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!

I’m currently having this issue myself. It’s done it twice and even chrome fails along with it.

Unfortunately, I'm having the same problem since march beginning. It doesn't matter the % of memory used, the message "out of memory" comes anyway. Sad, I'm having terrible times with Streamlabs because of this problem and having to use other programs ...

My stream started crashing this way aswell midstreams yesterday. I am not sure why this is happening and my memory allocation is nowhere close to my maximum capacity. I will try to dust off my PC today and resocket my RAM to see if that helps. 

I have never had this problem until yesterday and I have been streaming for over 2 years now.

Can sb help me pls? I can’t choose a subject while creating a topic, how can I create one? 

I’m having the same issue oceanpick

Userlevel 5

Hey there!

In your task manager do you notice any spikes in memory usage?
What is your RAM/Memory value and how much of it is being used at a time?

When you open Streamlabs OBS, are you opening as Admin?
 

Yes I run it admin and my value sits at 40%

6.7/15.9 GBs

 

Userlevel 5

Are you able to provide a screenshot of your task manager with slobs + the other tasks?
Usually, it would be due to Memory or CPU/GPU usage, are you able to swap encoders or create a new scene collection within Streamlabs OBS or does it not allow you to open the client itself?

Try closing out additional processes you don’t need and try opening Streamlabs OBS as Admin. 

So I closed out the Elgato Stream Deck and this time SLOBS opened fully but crashed with a new error message

 

Closed out the stream deck and it still crashed on start up with the “Out of Memory” message

 

On crashes its even crashing my chrome browser

This exact thing keeps happening to myself! It’s so frustrating