Solved

Mac OBS 24.02 audio is fine -- SLOBS for Mac audio cuts out...why?

  • 5 April 2020
  • 3 replies
  • 134 views

I imported my OBS 24.02 settings on Mac 10.11.6 into SLOBS for Mac 1.0

When I run a record test with Mac OBS, the audio records flawlessly. 

When I do the same on SLOBS Mac it stutters, cuts out randomly. It’s night and day between the two. 

I compared audio settings and audio settings in record section just in case the settings imported incorrectly. They appear to be identical in both programs: same sample rate, record format, encoding, track numbers, etc. etc. 

Anyone have a clue why is this happening? 

I’ll ditch SLOBS Mac for the OBS Mac if I have to, but I’d prefer a solutions for SLOBS. Thanks!

icon

Best answer by SecSeaBeast 31 May 2020, 03:41

Hey all, 

To properly run Streamlabs OBS on Mac, you will need to have Mojave 10.14 and up or Catalina. 

If you are in need of further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!

View original

This topic has been closed for comments

3 replies

Userlevel 5

Hey @solo-act,

Can you please take some screenshots of your Streamlabs OBS output settings, audio settings, and video settings? You may want to try lowering your bitrate in your output settings or try making an entirely new scene collection and be minimalistic when adding your sources. 

Thanks!

Hello, I’ve had the same issue with the NDI Source. the audio will play for 60 seconds then drop for 20 then repeat. where could I lower the bitrate for the audio? 

Userlevel 5

Hey all, 

To properly run Streamlabs OBS on Mac, you will need to have Mojave 10.14 and up or Catalina. 

If you are in need of further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!