Question

Game Capture not working

  • 9 February 2020
  • 6 replies
  • 5276 views

I recently realized I should be using Streamlabs OBS so I can take advantage of all the widgets that SLOBS has to offer, but I cant get Game Capture to work like it did on OBS Studio. I have tried everything I could find on youtube, from running as administrator to capturing the specific window of the application I am using. I have tried importing settings from OBS Studio or starting from scratch, and cant get it to work. It either displays a black screen or “Looking for a Game to Capture”

 

My display capture works just fine, but I do not want to use Display Capture. I want to use Game Capture.


6 replies

Userlevel 5

Hi Intalectt,

Sorry to hear you are having issues with game capture. Here is some advice I suggest you look over.

- After you've add your capture source, the "game" may require it to have focus before it will be captured in SLOBS.
* This means you will want to start interacting with the "game" for about 5-20 seconds before the "game" will be detected.

> Note: some game will simply not work with game capture and will require the use of window capture or display capture.

You can get more detailed information about this at  https://howto.streamlabs.com/streamlabs-obs-19/black-screen-game-capture-problems-in-streamlabs-obs-1214 - Laptop users should see this troubleshooting guide instead  https://howto.streamlabs.com/streamlabs-obs-19/how-to-fix-capture-source-issues-on-laptops-2685

If this does not help with your troubleshooting please let us know, and also include information regarding what game you are trying to stream.

I’m having the exact same issue with some of my games. The games that aren’t being recognized on game capture now we’re working fine 3 days ago. Anyone know how to fix this?

I’m having the exact same issue with some of my games. The games that aren’t being recognized on game capture now we’re working fine 3 days ago. Anyone know how to fix this?

me too bro, about 4 days ago. Thats sucks! I have tryed everything in internet trying to solve this. Nothing is working.

This started for me last week. Ive been streaming squad and miscreated with no issues for 6 months then one day auto capture was stuck on "looking for game". What fixed it for me was adding a whole new game capture scene at which point the old game capture scene started to work again which was nice as i did not have to relayer my overlays. I also had to re-set the properties of all my audio sources because slobs had stopped recognizing my mic and desktop audio.

I have the same problem, help me please!

Userlevel 1

Hi @SamboDo90 @Gogozin @yurin0vcsgo !

Please reach out in discord server or in ticket there should be you can help! The forum is currently closed. The support is mainly focused in discord or ticket   system. https://discord.gg/stream or https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

 

Thanks.

Reply