Solved

Attempted to start an invalid broadcast session

  • 11 February 2020
  • 7 replies
  • 2599 views

Hello, I'm having an issue where whenever I attempt to broadcast my screen from my iPad (iPadOS 13.3.1) using a newly downloaded Streamlabs 2.1.17. Shortly after begining to stream it gives the following error: "Live Broadcast to Streamlabs has stopped due to: Attempted to start an invalid broadcast session"

The streams begin broadcasting to Twitch for at least 15 seconds but never last more than 10 minutes, and most terminate within 1 minute.

In case it matters, I am trying to stream the art program Procreate but the streams have even terminated while on the home screen before switching back to the app I'm using. I am using an Apple Pencil accessory.

Additionally, uninstalling Streamlabs and Twitch on my iPad has not fixed the issue, and I am only logged into these applications on my iPad and mobile phone (not my desktop computer).

Assistance or a fix to this issue would be much appreciated, thank you.

icon

Best answer by SecSeaBeast 23 May 2020, 00:52

Hey all,

This is an issue we are aware of for some apple devices. Please check for updates to your device and also reinstall the Streamlabs app. When you do stream, try to make sure many other applications are running in the background. 

For further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!

View original

This topic has been closed for comments

7 replies

I’m having a similar issue. I am trying to stream to YouTube with a custom RTMP (because just starting a broadcast pointing at youtube doesn’t seem to work). this is from my iPad pro, IOS version 13.4.1. The app’s version is 2.2.3.

 

However, every 10-20 mins it gets terminated due to the “invalid broadcast” error and I’m just getting very fed up with it, it messes with my workflow. I could really use some help.

I’m still having this problem and have not found a solution, can we at least get someone to acknowledge our issues? I’m at the point where I’m looking for other streaming software to use for iPad.

I am still having the same issue

Userlevel 5

Hey all,

This is an issue we are aware of for some apple devices. Please check for updates to your device and also reinstall the Streamlabs app. When you do stream, try to make sure many other applications are running in the background. 

For further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!

I’m haveing the exact same issue from the mobile version trying to steam my mobile game to twitch 2FA is enabled but the stream cancels “attempted to start an invalid stream” within seconds of starting it no clue what a custom rtm is

Userlevel 5

Hey there bad_juju_

Sorry to hear that you are experiencing trouble.

Do you have 2FA enabled for your Twitch? If not, make sure that has been enabled.
Also, you mentioned you had the newly downloaded app, try uninstalling and reinstalling it.

If trouble persists, could you also try using a custom rtmp?

I’m still having this problem and have not found a solution, can we at least get someone to acknowledge our issues? I’m at the point where I’m looking for other streaming software to use for iPad.

I'm also having the same issue and just letting you know, that it's the same thing on other streaming platforms on mobile. I have ipad ios 13.4.1 and I have tried, streamlabs, omlet arcade, and twitch. I keep getting similar errors.