Solved

My notifications for follows are not working

  • 16 March 2020
  • 5 replies
  • 698 views

I recently started streaming on twitch and realized that whenever someone follows my channel, their name appears on screen for a split second. I made sure to go into streamlabs and extend the length of the notification, but nothing was fixed. I then added sounds and a gif to see if that would help… but it didn’t. I then closed out of streamlabs, deleted the alertbox, remade the alertbox (with all the previously stated settings), and made a seperate account on twitch to see what would happen if I followed… The answer NOTHING! I am so confused and don’t know what to do. I’ve probably spent around three hours looking at videos and articles online to help. Hopefully this will help.

Thanks in advance

icon

Best answer by SecSeaBeast 1 June 2020, 06:48

Hey all, 

If you find that your alerts are not working, I would suggest the following:
` Look for any random alert variations and disable or delete them.
` Disable custom HTML/CSS unless you know how to code. 
` Make sure unlimited moderation delay is disabled in your alert box general settings. 


If you are in need of further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!

View original

This topic has been closed for comments

5 replies

Oh! Also when I hit the test the widget button, the correct notification pops up, but when I get an actual follow, it is not the same.

Userlevel 5

Hey there, mangoman007

I see that you are using the V2 Alertbox! 
Do you have variations set up? If so, double-check that you increase the variation times duration.

Upon testing a live alert, I noticed that the alert variations for your follows were set to 0.08seconds. 
You are able to edit your variations by going here: https://streamlabs.com/dashboard#/alertbox#
Once there, you can edit the variation here: 


If you didn’t set up the variation, you are able to remove it as well. :)

Hi! so I tried to increase the slider, and all that did is make the music play longer. I don’t know what else to do, so is there anything else I could try?

same problem here, alert box don’t work for follow, doesn’t show the image and the sound, and for the other work but show only the image no sound

Userlevel 5

Hey all, 

If you find that your alerts are not working, I would suggest the following:
` Look for any random alert variations and disable or delete them.
` Disable custom HTML/CSS unless you know how to code. 
` Make sure unlimited moderation delay is disabled in your alert box general settings. 


If you are in need of further assistance, please join us on discord or submit a ticket.

Tickets: https://support.streamlabs.com/hc/en-us/requests/new

Thanks!